0

Jeukende plekken op de huid

Als je een grote tatoeage hebt, of een tatoeage dicht bij een gewricht (zoals je knie of elleboog duurt het helen vaak langer als je intensief gaat sporten omdat de huid dan steeds beweegt. Je huid kan dan kapot gaan of geïrriteerd raken, waardoor het lang duurt voor je tatoeage geheeld. Ga dus de eerste dagen na het laten zetten van je nieuwe tatoeage niet naar de sportschool. 3 Als je op een zelfverdedigingssport zit zoals karate of kickboksen, is het goed om je medesporters te waarschuwen waar ze je niet mogen raken. Als je fysiek zwaar werk hebt, zoals in de bouw of als danser, is het beter om de tatoeage op vrijdag te laten zetten zodat je deze het hele weekend kunt laten rusten. Zwelling komt soms voor bij nieuwe tatoeages op voeten, enkels of kuiten, vooral als je lang moet staan. Als dit gebeurt, ga dan zitten met je voeten omhoog, leg er wat ijs op en neem een Ibuprofen. Tips Was je nieuwe tatoeage niet met heet water. Heet arabia water opent je poriën en zal waarschijnlijk je gevoelige houd pijn doen. Blijf na het genezingsproces regelmatig Tattoo goo aanbrengen, vooral als je een gekleurde tatoeage hebt, om de kleur te verdiepen en beschermen. Gebruiken van een gelpacking is altijd een goed alternatief voor het traditionele ijspak. Ga niet naar de sauna of stoombad als je tatoeage nog niet is geheeld, want het vocht kan de inkt uit de huid trekken. Scheer de huid niet voordat de tatoeage helemaal is geheeld.

jeukende plekken op de huid

De finishing touch - braun

Daarmee voorkom je dat de tatoeage gaat vervagen in de zon en hou je de kleuren langer mooi. 4 Draag niet te strakke kleding. Draag geen strakke kleding over je tatoeage, zeker niet in het begin. Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken. 5 Als je kleren toch aan je tatoeage kleven, trek er dan niet aan! Maak eerst het gebied nat met water, wat de kleding zou moeten losweken tot je het kunt verwijderen zonder je tatoeage te beschadigen. Daarnaast kan er door te strakke kleding niet voldoende zuurstof bij je tatoeage komen, en zuurstof is nodig voor het helingsproces. Probeer schone, losvallende kleding te dragen, dag en nacht, terwijl je tatoeage heelt. 5 ga niet sporten.

jeukende plekken op de huid

Als je tatoeage volledig is geheeld kun je weer veilig gaan zwemmen en badderen, maar hou het voorlopig bij de douche of wastafel. Neem korte douches en baden, minder dan 5-6 minuten. 3 ga niet met je nieuwe tatoeage in de zon. Zonlicht is de grootste vijand van nieuwe tatoeages. De felle stralen van de zon kunnen zorgen dat je blaren krijgt en dat de kleuren van je tatoeage gaan verbleken. Hou je tatoeage de eerste 3 tot 4 weken dus bedekt. 2 daarna moet je je tatoeage nog steeds beschermen door er een zonnebrandcrème met minstens factor 30 op te smeren.

Sorion huidverzorging: bij droge, jeukende of geschubde huid

Phyt s: la bio cosmétique active en Instituts et spa

Terwijl de tatoeage cream heelt gaat het vervellen. Dit is normaal, en de velletjes of korstjes moeten er vanzelf afvallen. Ga het proces niet een handje helpen door er aan te trekken. Daardoor vallen de velletjes er misschien te vroeg af, waardoor je gaten of lichte plekken in je tatoeage kunt krijgen. Als je handen of nagels niet schoon zijn, kan de tatoeage ook gaan ontsteken hierdoor. Was je handen altijd met een antibacteriële zeep voordat je je tatoeage aanraakt, en laat nooit iemand anders de plek aanraken als het nog niet is geheeld. 6 Droge, schilferige huid kan erg gaan jeuken, maar als je eraan gaat krabben kun je de velletjes er ook af trekken. Je kunt de jeuk verminderen door met je vlakke hand op de tatoeage te slaan, of door er wat lotion op te smeren. 3 Blijf vochtinbrengende zalf gebruiken om de jeuk te bestrijden als dat een probleem. 2 week de tatoeage niet in water. Tot de tatoeage helemaal geheeld is moet je niet gaan zwemmen in een zwembad of de zee, en zelfs niet in bad gaan.

6 Nadat je de eerste 3 tot 5 dagen een speciale antibacteriële zalf hebt gebruikt, kun je daarna overstappen op een normale bodylotion. De meeste tatoeëerders raden aan om geen geparfumeerde-, gekleurde- of glitterlotions te gebruiken. Doe er maar een dun laagje op, want anders kan het juist averechts werken. De eerste heling duurt ongeveer 2 weken. In deze periode kan de tatoeage wat gaan vervellen en kunnen zich korstjes vormen, net als na verbranding door de zon. Er kan wat gekleurde huid meekomen, maar dit is volkomen normaal. Als de huid verveld is ziet je tatoeage er glazig uit en voelt het strak aan. Er kunnen ook wat troebele of witte stukjes huid zitten, die je er het liefst af zou pulken, maar weersta die neiging. Na een paar weken valt het er vanzelf. Als je goed voor je tatoeage hebt gezorgd zal deze na 4 tot 6 weken helemaal geheeld zijn. 2 Methode 2 Wat je niet moet doen 1 Krab of pulk niet aan je tatoeage.

jeukende plekken op de huid

Ook trekken deze producten de inkt uit de tatoeage naar de oppervlakte, waardoor deze al begint te vervagen voordat hij goed geheeld. 4, er bestaan wat uitstekende producten die wel aan de prijzige kant zijn, maar wonderen doen bij het helen van tatoeages. Een van die producten heet "Tattoo goo" 4, het is niet vet en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Een ander goed middel is "H20cean dat is eerder een soort schuim dan een zalf op basis van zoutconcentraten om infecties te voorkomen. 1 "After Inked is ook een heel goed product, op basis van druivenpitolie, en bevat meer antioxidanten dan vitamine. Het helpt het helingsproces en houdt de tatoeage goed gehydrateerd. Deze producten zijn allemaal online te bestellen. 7 ga 3 tot 5 keer per dag door met het wassen en hydrateren van je tatoeage. Blijf het met een antibacteriële zeep en warm water wassen tot het helemaal geheeld. Dit kan 3 tot 6 weken duren, afhankelijk van de grootte en plek van de tatoeage. Was de tatoeage ongeveer 3 keer per dag, maar doe dit vaker als hij op je hand, pols, voet of andere plek zit waar veel ziektekiemen kunnen komen.

Begrippenlijst voor de, tuinsafari

Wrijf niet, want dat kan irritatie veroorzaken. Als het meeste vocht is verwijderd laat je de tatoeage 20 minuten tot een uur onafgedekt. Zo kan de tatoeage goed ademen en kan alle vocht verdampen. Laat je tatoeage na elke wasbeurt op deze manier ademen. Doe er zalf. Als de tatoeage helemaal droog is en de huid gaat een beetje trekken, kun je er wat zalf zoals Bepanthen of Tattoo goo opdoen. Smeer er maar een heel dun laagje op, net genoeg om de tatoeage te laten glimmen en wrijf het zachtjes in tot het is geabsorbeerd door de huid. Doe er niet te veel op want dan verstik je de tatoeage waardoor er bacteriën in kunnen gaan broeden. 5, doe de eerste 3 tot 5 dagen na elke wasbeurt een beetje zalf op, of totdat de tatoeage begint te vervellen. Daarna kun je overstappen op een lichtere lotion. Gebruik geen producten op petroleumbasis, zoals Vaseline of Tattoo goo lotion, want die zijn te zwaar en verstoppen de poriën, waardoor je pukkels op je tatoeage kunt krijgen. jeukende plekken op de huid

4, was de tatoeage voorzichtig. De meeste tatoeëerder raden aan handwarm water en milde, ongeparfumeerde, antibacteriële zeep te gebruiken. Wrijf zachtjes met je handen over de tatoeage, waarbij je alle sporen van bloed, wondvocht of gemorste inkt verwijdert. Zo voorkom je dat de tatoeage te snel gaat vervellen. Gebruik geen washand, loofah of spons om de tatoeage schoon te maken, want die kunnen een bron van bacteriën zijn. 1, hou de tatoeage niet direct onder de straal. Was het indirect door het water er met je hand(en) overheen te gooien. De straal kan te hard zijn voor de nieuwe tatoeage. 4, als het een erg grote tatoeage is, is het misschien makkelijker om onder de douche te gaan staan. 5, laat de tatoeage aan de lucht drogen. Als de tatoeage goed gewassen is, dep je hem zachtjes droog met een stukje keukenpapier.

Wella Professionals Care service colour Stain

Beide vormen van afdekken zijn veel met succes gebruikt. Onthou wel dat plastic folie vaker verschoond moet worden en dat de tatoeage vaker moet worden schoongemaakt om de opbouw van bacteriën tegen te gaan. 3, haal het verband er voorzichtig vanaf. Er is nog steeds geen eenduidig advies over hoe lang het verband erop moet blijven zitten. De meeste tatoeëerders vinden dat je het er minimaal 2 uur op moet laten, maar de aangeraden maximumtijd varieert tussen de 4 en 24 uur. Als je tatoeage in plastic is gewikkeld is het anders, dat mag er nooit langer dan 2 uur op blijven zitten. 3, in de praktijk varieert de tijd afhankelijk van de grootte en de plek van de tatoeage, of er iets door het gaas is heen gelekt en het type verband dat is gebruikt. In de meeste gevallen is het het beste om het advies van de tatoeëerder op te volgen, maar je moet ook je eigen gezonde verstand gebruiken. Om het verband eraf te halen week je het in warm water zodat het niet meer aan je huid zit geplakt. Het moet er gemakkelijk afkomen als het nat. Gooi het gebruikte verband weg.

jeukende plekken op de huid

Laat het verband er minimaal twee uur opzitten. Dik, absorberend gaas dat niet aan de wond plakt wordt het meest gebruikt door tatoeëerders. Hierdoor kan de tatoeage goed ademen, maar wordt de huid toch beschermd tegen bacteriën en stoten. Ze absorberen heel goed, waardoor ze zelfs 24 uur kunnen blijven zitten voor ze verwijderd moeten worden. 2, er zijn ook tatoeëerders die vinden dat je een nieuwe tatoeage in plastic folie moet wikkelen, terwijl veel anderen vinden dat dit nou juist het slechtste is wat je kunt doen. Voorstanders van plastic folie geloven dat dat het beste is omdat het heel makkelijk aan te brengen en te verwijderen is zonder dat het aan de huid plakt. Het vormt ook een uitstekende bescherming tegen bacteriën van buitenaf. De tegenstanders van plastic folie vinden het slecht omdat er geen estee zuurstof bij de tatoeage kan, en zuurstof is juist essentieel voor de heling. Het sluit ook het vocht op en verhoogt de temperatuur van de huid, waardoor bacteriën kunnen gaan broeden. Welke manier van bedekken je tatoeëerder ook kiest, zorg dat je zijn/haar instructies precies opvolgt.

Een nieuwe tatoeage verzorgen - wikihow

Methode 1, de eerste reiniging en verzorging 1, luister naar je tatoeëerder. Als je je huiswerk goed hebt gedaan en een ervaren tatoeëerder hebt gekozen, zal hij of zij je gedetailleerde instructies geven over hoe je voor je nieuwe tatoeage moet zorgen. Volg deze instructies nauwkeurig. Elke tatoeëerder heeft weer een iets andere mening over de beste manier om voor je tatoeage te zorgen, maar maak je geen zorgen, als iemand jarenlang ervaring heeft is zijn of haar methode echt wel bewezen. 1, zie het alsof je garantie krijgt op je tatoeage; als je de instructies van de tatoeëerder niet opvolgt, kan de garantie vervallen en krijg je geen gratis bijkleuring. Onthou dit: de tatoeëerder wil net zoals jij dat jouw tatoeage perfect heelt en dat het er fantastisch uit gaat zien, dus hij of zijn geeft je echt geen slechte adviezen. De volgende instructies kunnen enigszins verschillen van wat je tatoeëerder je vertelt, maar ze dienen als goede richtlijn. 2, laat de pleister of het verband er 2 tot 24 uur opzitten. Als de tatoeage klaar is zal de tatoeëerder de plek schoonmaken, er een antibacterieel middel op doen en de tatoeage afdekken met een verband of pleister. Als je de zaak hebt verlaten, weersta dan de neiging om het verband er af te halen om je nieuwe tatoeage aan je vrienden te laten zien. Het zit er juist om je tatoeage te beschermen tegen bacteriën in de lucht, die door de kapotte huid naar binnen zouden kunnen.

Jeukende plekken op de huid
Rated 4/5 based on 639 reviews
SHARE

jeukende plekken op de huid Ycaxiti, Sun, April, 29, 2018

Op het moment dat je lichaam het gelekte bloed gaat opruimen, wordt de blauwe plek groen en daarna geel. Naar verloop van tijd verdwijnt de plek weer. Oorzaken van spontane blauwe plekken zonder stoten. Bijna iedereen krijgt blauwe plekken na een harde stoot of klap, echter krijgen sommige mensen ze snel en vrijwel spontaan.

jeukende plekken op de huid Yrasulen, Sun, April, 29, 2018

Een bloedvat kan beschadigd raken door een harde stoot of klap. Bij zon beschadiging lekt er bloed uit het bloedvat, met een bloeduitstorting tot gevolg. De bloeduitstorting zorgt voor het ontstaan van plekken op de huid die eerst rood zijn en daarna blauw worden.

jeukende plekken op de huid Axadyni, Sun, April, 29, 2018

Dat lees je in deze blogpost. Een blauwe plek met typische kleurveranderingen van de huid. Wat is een blauwe plek? Een blauwe plek is het gevolg van een beschadigd bloedvat.

jeukende plekken op de huid Yhyze, Sun, April, 29, 2018

Schrik jij weleens van de hoeveelheid blauwe plekken die je soms op je lijf ontdekt? Terwijl je er toch echt van overtuigd bent dat je niets wilds hebt gedaan? Blauwe plekken ontstaan bij de een sneller dan bij de ander. Hoe komt dit en wat kun je doen om blauwe plekken te voorkomen of verminderen?

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: